<string>(

Att vara pandasäljare

Vad innebär det att vara Pandasäljare?

 


Att sälja pandasaker innebär att man säljer saker ur Pandakatalogen för att hjälpa till att samla in pengar för att rädda utrotningshotade djur. Det finns inga åldersgränser för att få vara pandasäljare, det är upp till varje familj att själva bestämma om man tycker att det verkar roligt.

Ju yngre säljaren är – desto mer hjälp behövs av mamma och pappa. De flesta säljare är ca 6-12 år.
Vi framställer säljmaterialet så att det pedagogiskt ska vara lättförståeligt för barn och ungdomar, men vad gäller t.ex. betalningsansvar m.m. så krävs det att någon myndig person är delaktig.

 

Hur gör man när man säljer?

Man tar med sig Pandakatalogen, kundlistan samt penna när man säljer. Man frågar grannar, släktingar, vänner, kompisars föräldrar o.s.v. om de vill titta i katalogen och frågar om de vill köpa någonting för att hjälpa till att rädda utrotningshotade djur.

När kunderna har tittat i katalogen och bestämt vad de vill köpa så skriver man upp kundens namn och adress samt vilka varor de vill ha. 

Man fortsätter att sälja så länge man själv vill, när man sålt klart sammanfattar man på kundlistan hur mycket man totalt har sålt av varje vara. Sedan skickar man efter bara de varor man har sålt.

 

 

Se försäljningen som en hobby, diskutera tillsammans hemma hur mycket tid ni tycker att det är lämpligt att lägga ner innan försäljningen startar.

Vi rekommenderar att sälja under eftermiddagar, tidiga kvällar eller helger, man bör inte vara ute och sälja efter kl 20.00. Även om man säljer före kl 20.00 kan det ha hunnit bli mörkt – använd reflex!

Det är viktigt att försäljningen sker på ett tryggt och stimulerande sätt, t.ex. att mamma och pappa vet var säljaren ska gå och sälja, att ni gör upp en tid och att säljaren tar med en mobiltelefon.
Sälj gärna tillsammans med någon kompis, syskon – eller kanske med mamma eller pappa!

 

Skicka efter säljmaterial – ni förbinder er INTE till att sälja.

Om ni är intresserade av att få mer information ska ni anmäla er som Pandasäljare. Om ni gör det så skickar vi ett kuvert med komplett säljmaterial som innehåller all information ni behöver samt allt ni behöver för att börja sälja!
Orsaken till att vi skickar ett komplett säljmaterial när ni vill ha mer information är att om ni blir intresserade av att sälja så har ni allt ni behöver för att kunna börja direkt. Annars hinner kanske kompisarna före ut att sälja och då blir det svårare att sälja sedan.
Om ni beslutar er för att ni inte vill sälja när ni har läst igenom materialet så är det bara att ni lägger det i pappersåtervinningen – ni behöver alltså inte sälja bara för att ni skickat efter material.

Lägg din order här

Har du sålt klart och vill lägga din order? För att göra det behöver du ett säljarnummer, det fick du tillsammans med säljmaterialet du fick hem i brevlådan.

Saknar du säljmaterial kan du beställa hem det här.

Du loggar in med säljarnumret som du hittar här på beställningssedeln du fått hemskickad. Du kan även söka fram ditt säljarnummer. Alternativt kan du skapa ett konto med din mailadress nedan för att börja registrera in din försäljning (observera att du fortfarande behöver ett säljarnummer för att lägga din order).

Logga in