Miljöpolicy

Miljötankar om våra produkter

På Pandaförsäljningen arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra produkter så att de ska ha en bra miljöprofil. 
Målet är att alla produkter ska göra ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt och att de ska bidra till ett utvecklat miljötänk hos våra kunder. Vi tror även att barnen/säljarna kan lära sig av informationen i katalogen och börja tänka lite mer medvetet om miljöarbete.

Produkterna ska vara av hög kvalitet så att de tål lång användning och minskar behovet av ”slit och släng”. 
Förutom att försöka förbättra de val vi gör när det gäller material och typ av produkter försöker vi minska på förpackningar och förpackningsvolymer så att det är så lite som möjligt som behöver fraktas.

Bland annat har många trogna kunder säkert märkt att pusselasken sedan ett par år tillbaka är betydligt mindre än tidigare.

I den mån det är möjligt har vi miljöcertiferingar på materialen som ingår i produkterna.

Kalendrarna, julkorten, kortleken, gåvokorten och presentförpackningarna är FSC-certifierade. De år som det finns produkter av trä i katalogen så är de också alltid FSC-certifierade. 
FSC är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.
 

FSC är en förkortning av Forest Stewardship Council. Deras regler innefattar bland annat hotade djur och växter, markens framtida förmåga att bära skog, säkra och sunda arbetsvillkor för dem som arbetar i skogen samt urbefolkningars rättigheter.
Vid köp av FSC-märkta produkter stödjer man ett ansvarsfullt brukande av skog.

Alla bomullsprodukter, förutom kuddfodralen och bordslöparen, är tillverkade av ekologiskt odlad bomull. Genom att välja ekologiskt odlad bomull får man alla fördelarna av en högkvalitativ produkt samtidigt som man bidrar till minskad miljöbelastning.

När det är möjligt använder vi oss av återvunnet material. I katalogen 2015 så gäller detta ett flertal produkter: Kuddfodral, bordslöpare, pussel, scarf, pantväska, källsorteringskassar, tvättkassar och microfibertrasor är alla tillverkade av återvunna material. Genom att använda återvunnen material minskar man miljöbelastningen av att ta fram nya material och minskar även mängden restavfall.

Med källsorteringskassarna vill vi få fler att börja källsortera och med shoppingkassarna i ekologiskt odlad bomull hoppas vi kunna bidra till att fler slutar köpa engångskassar i butikerna.

Vi är medvetna om att det ännu finns mycket kvar att göra när det gäller miljöaspekten på produkterna, det är en pågående process och vi gör vad vi kan för att det ska bli bättre för varje år. Marknaden på certifierade och återvunna material har hittills varit ganska begränsad, men den börjar bli större allteftersom efterfrågan på denna typ av produkter ökar från kunder och inköpare världen över.

När det gäller våra produkter är det alltid en avvägning mellan miljö, pris, kvalitet och design och vi hoppas att det i en snar framtid ska vara möjligt att få alla dessa aspekter att sammanfalla på alla produkter. 

Tänk också på att försöka återanvända så mycket som möjligt. Ett tips är tex att använda gamla lakan och handdukar till trasor.

När du tröttnat på dina saker finns det säkert någon annan som vill ha dem. Lämna in dem till butiker mm som tar emot för välgörenhet så passar du även på att hjälpa någon annan som behöver det.

Trasiga saker ska lämnas in på en returstation och sorteras efter material mm.

Många material kan återvinnas – men bara om det som slängs hanteras på rätt sätt.

Bli Säljare

Här kan du registrera dig som ny säljare eller logga in om du redan har fått ditt kundnummer!

Beställa hem säljmaterial kan du göra här.

Du loggar in med kundnumret som du hittar på beställningssedeln du fått hemskickad. Alternativt kan du skapa ett konto med din mailadress nedan (observera att du fortfarande behöver ett kundnummer för att lägga din order).

Logga in